Followers

Conversación

15 April 2015

Zila & Juan's wedding preparation: Baju Sanding

Salam..

Yeeayy ada masa jugak akhirnya nak hupdate blog...ngehngeh

So korang2 yang plan nak tawin tu, dah ada ke design baju sanding idaman?
kalau belom, acer try google nengok yang mana berkenan.
yang penting kena make sure engkorang akan puas hati dengan baju sanding tu nanti.

So disebabkan aku tak pernah bersanding, aku pon tak tahu baju pantin macam mane yang seswai dengan badan chubby2 macam panda comel yang tak berapa comel gak la tapi rendah rendang umpama pokok rambutan jiran sebelah umah kat muadzam tu. Haaa panjang explaination.


yang aku tahu, kalau bersanding ni aku nak nampak macam puteri gituu..
serius lepas  bersanding hari tu aku rasa rindu nak bersanding lagi.
sebab aku suka pakai cantik2 and mekap cantik2.
 ok dah2...

citernye camni,
benda PERTAMA yang aku buat, PILIH TEMA COLOUR.
lepas bincang2 ngan incik tunang masa tu, kitorang decide nak light purple.
tunang aku ni jenis taknak pakai kaler cerah2 sebab dia kata dia gelap.
padahal takde lah gelap mane.
So aku tak dapat laaa nak pilih colour pink. takpe. sesekali ikot la selera dia pulak.
reason korang kena pilih tema kaler ni so that korang dapat la get ready wedding card or doorgift bag dengan tema yang sama.
nanti pegi butik, takde colour tema lagi tapi doorgift dah beli kaler kelabu taik hanjing, kan macam tak best pulak.
*tapi sebenarnye boleh je lain2 kaler...depends la..aku cerita hal aku je ni haa..
 

Benda KEDUA aku buat was PILIH DESIGN.
banyak gak aku google2 design baju kawin yang ley sorok kegemokan and kerendangan badan aku.
haha.
but at the same time, i want to look like  a princess kengkonon.
So aku jumpe design cenggini.



aku tataw la gambar sape ni..tapi aku suka design dress dia.

lagi satu yang aku tengok, design baju tunang si gorgeous Fatin Liyana tu.

ley nampak tak design yang aku bayangkan? hehe


Ok so lepas dah dapat tema kaler and design, aku gi PILIH BUTIK pulak.
Before ni aku memang tak tahu any butik kat area muadzam shah tu.
Aku just ada bad experience dengan butik kat Bandar Keratong, femes gak butiknye..
tapi bad experience because of their make up during my engagement day february 2014.
So nak senang, aku pilih butik wedding adik aku hari tu. sebab dah biasa dengan Kak Linda, owner that butik but sorry aku bebetol lupa nama butik dia. Maybe ERLINDA? MERLINDA? ntah lupa da.

Owh lupa pulak mention, memang aku target nak pakai baju baru. tak tau la kenapa sebab aku risau design yang aku nak ni takde kat butik area muadzam kot. sebab aku punya expectation, mesti butik2 area situ (muadzam) outdated sikit but i was totally WRONG!
Bila sampai je butik kak Linda tu, aku terkedu gak coz tengok banyak design cecantik.
cuma risau tak muat je dengan badan aku ni ha.

So aku pon tunjuk laaa n forward all of the pictures of my dream wedding dress to Kak Linda and she said, OKAY! no problemo katanye.
masa aku datang tu ada lebih kurang sebulan lebih lagi. memang last minute sangat and syukur coz Kak Linda still boleh terima tempahan untuk baju baru for my wedding.


Then...........after about 3 weeks, aku dah dapat design gamba yang kak Linda whats app.

ni memang ikot ukuran badan aku.

First time aku tengok gambar yang dia whats app ni, aku cam senyum sensowang.
Lama sket baru aku terpikir, alamak... tak nampak cutting and aku risau dress ni akan buat aku pendek.

hahahhaha memang aku nampak pendek pakai baju ni during that wedding day. tapi tu pon dah pakai heels 5 inch.


Gambar with one of my bff@bridesmaid for the day.

 hurm so as a conclusion, yup puas ati jugak laaa ngan dress tu....memang perasan cun and perasan pwincess je hari tu.hahhaahahha.

K bye.





06 April 2015

New Life begin

Salam...

Tomorrow dah genap sebulan jadi isteri kepada  my loving, husband Abg J.. =D
tapi still rasa alone sebab jadi weekend housewife je..
it just happened so fast!

and baru tadi, deactivate facebook coz i spent too much time on it.
sama jugak dengan LINE group n Whats App group.
Tengah pikir2 untuk leaving all of that group. but its the only way i can still keep in touch with all my fellow friends. OK mungkin x perlu pon leaving.
Bukan ape. bila dah spent too much time watching other people living their life, rasa jeles tengok gadis2 hot y nampak happy je dengan hidop memasing. bukan jeles ngan hidop dorang tapi nampak macam penuh keduniaan...ecehhh..

mungkin y aku stalk tu jenis memang pikir macam tu..tp of course bukan my close friends laa..
Sama jugak kat instagram. tengok ig artis2, rasa macam something...tak tahu nk explain..

wakakaka...mood swing2 pulak tadi. dah lama tak menulis...rasa rindu.

Anyway, i've already tendered my resignation letter...and this 19th May should be my last day working there.

Walaupon dah kahwin, still rasa sedey coz jauh ngan my hubby...after wedding ari tu,cuti sampai 3 weeks...about 12 days i think..spent all that time at my mother in law aka my hubby's home.

Bila jauh ngan hubby, rindu hari2 nak2 pulak bila dapat jumpa weekend je coz dia stay at pahang and have to stay there as his business bukan lah bisnes yang boleh berpindah randah begitu sahaja...huhu.
So basically, i am the one that should move there and im really glad that i need to and i really2 cant wait. and its the reason i will not be coming to office today! AGAIN. it happens every week!

This morning after subuh, macam biasa siap2 nak pegi keje tapi hati berat sangat. maybe duduk sorang2 kat sini and obviously, i am not happy. cepat la masa berlalu..19th May, i am waiting for you.




20 January 2015

Less than 2 months!!!

Less than 2 months, i will be someone's wife..WIFE?? perghh dah terbayang kena pegang senduk kuali mesin basuh, gulai lemak tempoyak semua bila dengar perkataan WIFE..

Rasa macam tak berapa pasti boleh ke tak nak galas such a biggg responsibility.
Lepas kahwin dah tak boleh nak terkangkang tengok movie terlentang tak sikat rambut lepas mandi,
tak senonoh betol.

One of my colleague lost her fiancee just a month before their wedding.
Boleh bayang tak dia punya sedih tu?
Tak terbayang kan.
Itu lah..jodoh tu misteri. kita rasa dia dah boleh jadi milik kita, and kita jadi milik dia. tapi kalau dah Allah tetapkan sebaliknya, kena redha.

After my engagement day last 22nd February 2014, mak dah pesan siap2 kalau dah bertunang ni, darah manis, kena jaga diri, kena jaga emosi, macam2 boleh jadi..so da almost setahon bertunang, in sha Allah this 6th March 2015 , dia akan lafaz akad nikah untuk completekan step jadikan aku milik dia..

So lepas ni, aku akan rajin sikit lah nak update blog coz nak share serba sikit preparation yang aku buat..honestly, aku punye preparation for my wedding ni, dalam 2 months je..which is bulan ni and bulan depan. ni pon tak sabar dah nak gaji coz nak completekan barang hantaran...hahhaha. baru nak cari..


k lah..
babai

05 January 2015

pernah tak?

pernah tak korang bangun pagi, termenung pikir ape yang korang plan nak buat untuk hari tu, then korang baru sedar korang termenung sambil "plan" tu ambil masa 40 minit lebih2..

pernah tak korang duduk dekat tempat keje korang tu...
then termenung..otak blank tengok laptop coz tak tau apa yang korang tengah buat..

pernah tak korang tengok korang punye colleagues bizi giler entah ape dorang buat sedangkan korang tak tahu ape nak buat?

pernah tak korang tengok boss korang dari jauh and rasa kesian sebb dia hire korang?

pernah tak korang rasa macam tak perlu pon datang kerja?

pernah tak korang update blog masa waktu kerje?


haa.....tak tahu lah nape rasa lately idop aku penuh yang negatif2 jeeeeeeeeeeeeeeee...


mungkin seru untuk benti keje da sampai..





04 January 2015

I GOT MY BLOG BACK!!!

SALAM..


YEEAYYYYY......



Giler excited!! taktau camne nak cakap..nak happy ke nak menangis terharu ke guling2 ke hape.,.
tapi memang seronok sangat coz dah boleh bukak blog aku ni..

pergh...2015 already...macam dah terskipped setahon tak hupdate blog...rinduuuuuuuuuuuuu..

banyak kali gak aku try nak recover balik password untuk bukak blog ni..ntah camne ntah nak citer..
tapi jadi semangat coz aku jumpa balik my old phone no yang buat aku semangat untuk godek2 email and tukar password for my alternate email address and tadaaa....terus boleh bukak..

hurm...tapi still tengah berdebar..
tak tahu nak update ape..kehkeh..

tengok laa esok ke lusa ke...i'll be back guys,..ceit..pasan kengkonon ada yang baca...





08 July 2013

when i l0ok at you

hey..hey..hey....

wanna share this video to you guys...

its from "The last song" movie...


i dont even watch it yet...sigh~~ i never heard this song before..sad~~ i should have!! because its the same author for "The notebook"

 


and "A walk to remember"


 


but im gonna watch it tonite coz m0od still "berbunga2" LOL..

pleeaaaseeee listen to this and u'll know how beautiful it is...



k lah...chow now....nak layan movie tu...pastu nak usha these movies lak...haiihhh...lambat tol..




 





owh....yang ni dah tgk..

 



hey.....apasal sume poster lebey kurang ni....